Over ons

Voices Unlimited is een Haags, gemengd amateurkoor. Het koor bestaat uit ongeveer 50 leden, verdeeld over vier stemgroepen (bas, tenor, alt en sopraan). Met elkaar zingen we voornamelijk popnummers, maar we maken ook graag wat uitstapjes naar klassiekere muziek of nummers uit musicals. We repeteren elke maandagavond. In de repetities gaan we serieus aan de slag met het instuderen en doorzingen van ons repertoire. We streven naar een goede balans tussen stevig studeren en lekker zingen.

In het najaar gaan we met z’n allen op studieweekend, naar een leuke locatie ergens in Nederland. In dat weekend repeteren we natuurlijk veel, maar maken we ook veel plezier met elkaar. Het is een goede gelegenheid om elkaar beter te leren kennen en om wat aan teambuilding te doen.

Maar naast het zingen maken we ook ruimte voor gezelligheid. Zo is er elke maandagavond voor de liefhebbers, een borrel na de repetitie in een nabijgelegen café en organiseert één van de leden jaarlijks het Zomeravondmaal om het seizoen af te sluiten voordat we gaan genieten van de zomervakantie. Deze activiteiten zijn natuurlijk geheel vrijblijvend.

Bestuur en commissies

De dagelijkse leiding van Voices Unlimited ligt bij het bestuur. Het bestuur bestaat op dit moment uit 5 personen. Voorzitter, secretaris, penningmeester en twee algemene leden. Daarnaast zijn er binnen het koor diverse commissies actief zoals bijvoorbeeld een redactiecommissie, een uitstralingscommissie, een communicatiecommissie en een tussenconcertcommissie. Voor de organisatie van een themaconcert of een kerstconcert wordt een aparte commissie samengesteld. Op die manier zijn er steeds andere mensen bezig met de invulling en uitstraling van een concert waardoor ieder concert weer anders is.

Optredens

Elke twee jaar organiseren we een themaconcert. In dit themaconcert pakken we groots uit! We zingen dan in een mooie Haagse zaal soms begeleid door een aantal muzikanten maar altijd door de pianiste. Twee jaar voor de uitvoering krijgen de leden gelegenheid om een thema te presenteren. Door te stemmen bepalen alle leden uiteindelijk het thema. Diegene die het thema heeft ingebracht, verzamelt een groepje mensen om zich heen die met elkaar de Themaconcertcommissie vormen.

Op dit moment zijn we al enige tijd, bezig met de voorbereiding van ons themaconcert Water in 2024. Dat vindt plaats op 16 en 17 november in het Hofstadcollege te Den Haag. De inhoud van het concert wordt bepaald door de themaconcertcommissie. In overleg met de dirigent wordt het repertoire vastgesteld en samen met de uitstralingscommissie wordt overlegd over kleding en uitstraling.

Er wordt ook elke twee jaar een groot kerstconcert georganiseerd. In 2025 is ons volgende grote kerstconcert.

Maar het themaconcert en het kerstconcert zijn natuurlijk niet de enige optredens die we verzorgen. Elk jaar doen we mee aan korenfestivals en evenementen. We zijn ongeveer vier keer per jaar te beluisteren op deze evenementen. Meer informatie hierover kunt u vinden op pagina ‘Concerten’

Tot slot treedt een kleinere delegatie van Voices Unlimited, onder de naam Christmas Voices samen met onze vaste pianiste Tatiana, elk jaar rondom Kerst op in meerdere verzorgingstehuizen en ziekenhuizen. We geven de bewoners en patiënten een avond vol klassieke Christmas Carols en bekende meezingers.

Ga naar de pagina Concerten voor meer informatie over onze optredens.

Ons repertoire

Het repertoire is heel gevarieerd. We zingen voornamelijk popnummers, uit de jaren  ’80, ’90, ’00 en ’10. Maar af en toe zingen we ook gospels, nummers uit musicals of licht klassieke muziek. Kortom ons repertoire is alles tussen Bach en muziek uit de 21ste eeuw. En uiteraard ververst ons repertoire zich regelmatig.

Lid worden?

Lijkt het je leuk om in ons koor te komen zingen? Onder het kopje ‘Lid worden‘ vind je alle informatie. Wil je ons koor op een andere manier steunen? Word dan Vriend van Voices.

Voices Unlimited boeken voor een optreden?

Wil je Voices Unlimited boeken voor een optreden? We bespreken graag de mogelijkheden! Stuur ons een berichtje via onze contact pagina.