Over ons

Voices Unlimited is een Haags, gemengd amateurkoor. Het koor bestaat uit ongeveer 50 leden, verdeeld over vier stemgroepen (bas, tenor, alt en sopraan). Met elkaar zingen we voornamelijk popnummers, maar we maken ook graag wat uitstapjes naar klassiekere muziek of nummers uit musicals. We repeteren elke maandagavond. In de repetities gaan we serieus aan de slag met het instuderen en doorzingen van ons repertoire. We streven naar een goede balans tussen stevig studeren en lekker zingen.

In het najaar gaan we met z’n allen op studieweekend, naar een leuke locatie ergens in Nederland. In dat weekend repeteren we natuurlijk veel, maar maken we ook veel plezier met elkaar. Het is een goede gelegenheid om elkaar beter te leren kennen en om wat aan teambuilding te doen.

Maar naast het zingen maken we ook ruimte voor gezelligheid. Zo is er elke maandagavond een borrel na de repetitie in een nabijgelegen café en organiseren we jaarlijks twee etentjes. Deze activiteiten zijn natuurlijk geheel vrijblijvend.

Optredens

Elke twee jaar geven we een groot themaconcert. In dit themaconcert pakken we groots uit! We zingen dan in een mooie Haagse zaal soms begeleid door een aantal muzikanten maar altijd door de pianiste. Op zaterdag 26 en zondag 27 november 2022 was ons laatste themaconcert: ‘Route 66’. Op dit moment zijn we ook al bezig met de voorbereiding van ons themaconcert in 2024.

Maar ons themaconcert is natuurlijk niet het enige optreden dat we verzorgen. Elk jaar doen we mee aan korenfestivals en  evenementen. We zijn ongeveer vier keer per jaar te beluisteren op deze evenementen. Ook hebben we om het jaar een groot kerstconcert, in de Lutherse Kerk van Den Haag. Op 17 december 2023 is het volgende grote Kerstconcert en de voorbereidingen daarvoor zijn al in gang gezet. Tot slot treedt een kleinere delegatie van Voices Unlimited, onder de naam Christmas Voices samen met onze vaste pianiste Tatiana, elk jaar rondom Kerst op in meerdere verzorgingstehuizen en ziekenhuizen. We geven de bewoners en patiënten een avond vol klassieke Christmas carols en bekende meezingers.

Ga naar de pagina Concerten voor meer informatie over onze optreden en voor de link naar de kaartverkoop.

Ons repertoire

Het repertoire is heel gevarieerd. We zingen voornamelijk popnummers, uit de jaren  ’80, ’90, ’00 en ’10. Maar af en toe zingen we ook nummers uit musicals of klassiekere muziek. Bovendien ververst het repertoire zich regelmatig.

ONZE DIRIGENT

Miguel Ángel Santaella
Geboren in Caracas, Venezuela, 1971. Na vele jaren van lessen in compositie en koordirectie bij gerenommeerde docenten op drie continenten, behaalde hij zijn Master in Muziek in Compositie aan de CODARTS, Hogeschool voor de kunsten in Rotterdam, twee jaar na zijn emigratie naar Nederland. Hij stond aan het front van enkele van de meest gedurfde koorprojecten van Venezuela in die tijd: Eduardo Plaza Aurrecoechea Chamber Choir (3e Prijs, National Choir Competition 1998); Diseño Vocal FAU UCV Choir; Sies Seis (Bronzen Diploma, Vokal.Total Graz, 2007) en Vocalia (digitale EP Soñando a Venezuela genomineerd als Beste Zuid-Amerikaanse Opname bij Contemporary A Cappella CARAwards 2013). Ook oprichter en leider van Caffeine (de vocale jazzgroep) in Rotterdam. Momenteel houdt hij zich bezig als freelance componist en dirigent van verschillende koren in verschillende steden in Nederland, en ook andere projecten in ontwikkeling.

Santaella is al erkend als een van de belangrijkste Venezolaanse hedendaagse componisten. Voor zijn uitstekende werk heeft hij verschillende prijzen en erkenningen ontvangen in Venezuela (diverse nationale compositiewedstrijden tussen 1996 en 2010), Nederland (2de plaats, Grote Arrangeerwedstrijd, Ricciotti Ensemble 2015 met Laudatio) en Japan (Honorary Mention, Japan International Choral Competition 2021 met Deus Caritas Est).

In Nederland ontving hij ook opdrachten van het Pedagogisch gezamenlijk programma van CODARTS/Ricciotti Ensemble (2016) met TruncoTranco, AKOM ensemble voor Woordnacht Festival (2018) met Jazz Indigo, en de Beroepsvereniging van Improviserende Musici-50 Jaar compositieopdracht project BIM Lustrum (2021-2022) met Across. Enkele werken uit zijn uitgebreide catalogus zijn verkrijgbaar via Edition Ferrimontana, Donemus en Cayambis Music Press.

Hij onderzoekt en geeft lezingen over de interacties tussen stem, koormuziek en jazz over de hele wereld sinds 2009, waaronder het 11th World Symposium on Choral Music in Barcelona, 2017; het 10th International Symposium on Traditional Polyphony in Tbilisi, 2020; en Jazzedú Jazz OnlineCamp in Cancún, 2021. Zijn opgenomen werken tot op heden omvatten digitale releases voor Vocalia (Soñando a Venezuela, 2013), Sies Seis (Güaréver, 2007-2018), Caffeine (On Xmas, 2016) en zijn eerste vocale jazz soloalbum (Miguel, 2020). Het resultaat van het werk in opdracht van BIM is ook gepubliceerd als een live-opname (Across, 2023)

Onze pianiste

Tatiana (Tanja) Kiourou is al sinds 1996 de vaste pianiste en plaatsvervangend repetitieleider van Voices Unlimited. Tanja is zeer betrokken en nauwgezet. Ze weet precies hoe ze de dirigent en onze leden kan ondersteunen bij de repetities en de optredens. Tanja begeleidt en leidt de kleinere delegatie Christmas Voices bij hun kerstconcerten in verzorgings- en ziekenhuizen.


Tatiana werd geboren in Rusland. Op 3-jarige leeftijd maakte ze kennis met de piano. Vanaf haar zesde jaar begon Tatiana haar studie op de muziekschool in haar geboortestad Tsjeljabinsk, Zuid-Oeral.

Ze was de winnares van twee pianoconcoursen voor jonge pianisten. Na zeven jaar en het diploma cum laude vervolgde ze haar opleiding aan het Tsjaikovsky Muziek Instituut, die ze ook cum laude heeft afgerond.

Daarna volgden jaren studie aan het Mussorgsky Staats Conservatorium in Jekaterinburg.
Tatiana werkte na haar opleiding op de Universiteit van Kunst en Kultuur in Tsjeljabinsk.


Sinds 1994 woont en werkt Tatiana in Nederland. Ze is de vaste pianiste van ons koor Voices Unlimited. Daarnaast heeft Tatiana 2 vrouwenkoren opgericht: Con Amore in Woerden en Vivace in Zoetermeer.

Bij de Stichting Between Us is ze betrokken als een muzikale leider en soliste. Tatiana is een veelgevraagde pianiste. Regelmatig treedt ze zowel solo als met verschillende solisten en gezelschappen op, ook in het buitenland o.a. in Praag, Bad Ischl en Wenen. Ze is te horen op verschillende podia door heel Nederland, waaronder het Concertgebouw Amsterdam, de Spiegel Zaal.
Tatiana heeft twee cd’s uitgebracht:

  • “Retro, Jazzy Pieces for Piano” (2011),
  • “My Medleys” (2013)

Lid worden?

Lijkt het je leuk om in ons koor te komen zingen? Onder het kopje ‘Lid worden‘ vind je alle informatie. Wil je ons koor op een andere manier steunen? Word dan Vriend van Voices.

Voices Unlimited boeken voor een optreden?

Wil je Voices Unlimited boeken voor een optreden? We bespreken graag de mogelijkheden! Stuur ons een berichtje via onze contact pagina.