Over ons

Voices Unlimited is een Haags, gemengd amateurkoor. Het koor bestaat uit ongeveer 50 leden, verdeeld over vier stemgroepen (bas, tenor, alt en sopraan). Met elkaar zingen we voornamelijk popnummers, maar we maken ook graag wat uitstapjes naar klassiekere muziek of nummers uit musicals. We repeteren elke maandagavond. In de repetities gaan we serieus aan de slag met het instuderen en doorzingen van ons repertoire. We streven naar een goede balans tussen stevig studeren en lekker zingen.

In het najaar gaan we met z’n allen op studieweekend, naar een leuke locatie ergens in Nederland. In dat weekend repeteren we natuurlijk veel, maar maken we ook veel plezier met elkaar. Het is een goede gelegenheid om elkaar beter te leren kennen en om wat aan teambuilding te doen.

Maar naast het zingen maken we ook ruimte voor gezelligheid. Zo is er elke maandagavond een borrel na de repetitie in een nabijgelegen café en organiseren we jaarlijks twee etentjes. Deze activiteiten zijn natuurlijk geheel vrijblijvend.

Optredens

Elke twee jaar geven we een themaconcert. In dit themaconcert pakken we groots uit! We zingen dan in een mooie Haagse zaal soms begeleid door een aantal muzikanten maar altijd door de pianiste. Op zaterdag 26 en zondag 27 november 2022 was ons laatste themaconcert: ‘Route 66’.

Op dit moment zijn we al enige tijd, bezig met de voorbereiding van ons themaconcert in 2024. Dat vindt plaats op 16 en 17 november in het Hofstadcollege te Den Haag. Het thema van dat concert is Water. De inhoud van het concert wordt bepaald door de themaconcertcommissie. In overleg met de dirigent wordt het repertoire vastgesteld en samen met andere commissies wordt overlegd over kleding en uitstraling. Voor elk themaconcert wordt een nieuwe commissie gevormd.

Maar ons themaconcert is natuurlijk niet het enige optreden dat we verzorgen. Elk jaar doen we mee aan korenfestivals en evenementen. We zijn ongeveer vier keer per jaar te beluisteren op deze evenementen.

Ook hebben we om het jaar een groot kerstconcert, in de Lutherse Kerk van Den Haag. Voor de organisatie van het Kerstconcert wordt ook een commissie samengesteld. Op 17 december 2023 hebben wij een groot Kerstfeestconcert gezongen. Meer informatie hierover kunt u vinden op pagina ‘Concerten’

Tot slot treedt een kleinere delegatie van Voices Unlimited, onder de naam Christmas Voices samen met onze vaste pianiste Tatiana, elk jaar rondom Kerst op in meerdere verzorgingstehuizen en ziekenhuizen. We geven de bewoners en patiënten een avond vol klassieke Christmas carols en bekende meezingers.

Ga naar de pagina Concerten voor meer informatie over onze optredens in het verleden en in de toekomst.

Ons repertoire

Het repertoire is heel gevarieerd. We zingen voornamelijk popnummers, uit de jaren  ’80, ’90, ’00 en ’10. Maar af en toe zingen we ook gospels, nummers uit musicals of licht klassieke muziek. Bovendien ververst het repertoire zich regelmatig.

Lid worden?

Lijkt het je leuk om in ons koor te komen zingen? Onder het kopje ‘Lid worden‘ vind je alle informatie. Wil je ons koor op een andere manier steunen? Word dan Vriend van Voices.

Voices Unlimited boeken voor een optreden?

Wil je Voices Unlimited boeken voor een optreden? We bespreken graag de mogelijkheden! Stuur ons een berichtje via onze contact pagina.